Goede doelen

Is werkzaam in het noorden van Namibië en heeft ten doel de levenskwaliteit van weeskinderen en kwetsbare kinderen binnen hun gemeenschappen te verbeteren. Er wordt naar dit doel gestreefd door middel van opleiding en inkomen genererende projecten waardoor capaciteitsopbouw en armoedebestrijding plaatsvind. Ook wordt door middel van kinderclubs het evangelie van Jezus Christus met deze kinderen gedeeld, om hen zo een eeuwige toekomst te bieden.

Zeven jaar lang is de Philadelphia Foundation for Orphans in Distress actief geweest in de Kavango-provincie van Namibie. In januari 2012 verhuisde het project naar de Grootfontein omgeving. Ook hier zijn enorm veel weeskinderen en kwetsbare kinderen die dringend hulp nodig hebben.

Op de website kun je lezen over de achtergrond en de verschillende projecten van de Philadelphia Foundation for Orphans en over de zusterstichting in Nederland, Philadelphia Namibië, stichting voor weeskinderen in nood. Als je meer te weten wilt komen over de activiteiten waarmee deze stichting bezig is en als je graag betrokken wilt raken als donateur of vrijwilliger, neem dan gerust contact met ze op.

 

 

Stichting BRON van HOOP is een opvanghuis voor vrouwen en kinderen en biedt hulp aan vrouwen mét of zònder kinderen die zijn vastgelopen in de maatschappij en weer een zelfstandig leven willen opbouwen. Zij kunnen, eventueel met hun kinderen, wonen in dit tijdelijk (t)huis waar passende ondersteuning wordt geboden.

 

Ze bieden o.a. plaats aan:

vrouwen met psychosociale problemen

moeders die hulp nodig hebben bij het opvoeden van hun kinderen

(oudere) vrouwen die moeite hebben met het alleen-wonen

vrouwen die willen re-integreren in de maatschappij na een periode van detentie of opname in de psychiatrie

vrouwen die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld

zwangere (tiener)moeders

ex-asielzoeksters die graag willen integreren in de Nederlandse maatschappij

 

Wil je meer weten, neem dan contact op met de stichting via de website.

 

Voor het zoveelste jaar op rij organiseren we het Nachtvolleybaltoernooi (NVT) Ridderkerk. Wij vormen een groep enthousiaste mensen uit de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt te Ridderkerk. Door een sportieve activiteit te organiseren hopen we geld in te zamelen voor een goed doel. In 2009 en 2010 was de opbrengst voor de ‘ZOA Vluchtelingenzorg’. In de jaren 2011 tot en met 2013 ging de obrengst naar de stichting ‘Face2Faith’ gaan. Vanaf 2014 wordt er gestreden voor Red een Kind.

 

Zie meer informatie onder kopje ‘Het goede doel’.

In januari 2012 hebben we de stichting ‘Nachtvolleybaltoernooi Ridderkerk’ opgericht, waardoor we onszelf professioneler en transparanter hebben gemaakt. We hopen dat dit ook zakelijke sponsoren over de streep trekt om ons, en daarmee het goede doel, te steunen.

We nodigen iedereen ook van harte uit om deel te nemen aan het nachtvolleybaltoernooi; uiteraard zijn ook supporters van harte welkom in ‘De Fakkel’.

Wil je meer weten hierover, dan kun je verder lezen op de website.

 

Nieuws: Samenwerkingsprojecten

 

 

Philadelphia Project: Lezen is voor Iedereen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor Philadelphia (stichting voor weeskinderen in nood) te Namibië zijn we aan de slag gegaan met een initiatief om kinderen te helpen om te leren lezen.

 

De doelgroep waarmee gewerkt wordt bestaat uit 46 kinderen in de leeftijd van 12 tot 14 jaar, die echt nog niet kunnen lezen. Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe een hobby daarbij kan helpen. Heel makkelijk.

 

We bedachten een leuk idee om ze te inspireren om te leren lezen (naast de lessen dan). Wenskaarten kunnen hier veel bij helpen.

 

Door een kaart te maken met een plaatje aan de voorzijde dat inspeelt op een verhaal aan de binnenzijde, geef je de kinderen de kans om te leren door te associëren. Denk bijvoorbeeld aan een oefenkaart in de klas. Je ziet het plaatje en daarnaast staat het woord.

 

Richtlijnen

 

Maar om het extra bijzonder te maken, willen we de kaarten adresseren en versturen. Dus zijn er wat richtlijnen die we graag willen handhaven.

 

Het lijkt ons het beste om de kaart in een open envelop te doen, deze in een andere envelop te doen en die dan te adresseren. Zo kan het team in Namibië kijken voor wie de kaart geschikt is en de naam van het kind op de envelop schrijven.

 

Adresseer de buitenste envelop op de volgende wijze:

 

Philadelphia Foundation for Orphans in Distress

Project "Lezen is voor iedereen"

P.O. Box 1447

Grootfontein

Namibia

 

De tekst moet helemaal in het Engels zijn, omdat het doel is om de kinderen te leren lezen in het Engels, de officiële taal van Namibië.

 

Opmaak van de kaart kun je echt zelf bepalen, als je er rekening mee houdt dat de inhoud van de verhaaltjes kindvriendelijk en makkelijk te lezen is. Je kunt hier kiezen voor limericks, gedichten, verhaaltjes of gewoon een eigen tekst.

 

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de kaarten bestemd zijn voor jonge tieners met een behoorlijke achterstand qua lezen, en de opmaak en inhoud van de kaarten moeten er dan ook op afgestemd zijn om opbouwend te zijn voor de doelgroep. De kaarten zijn bedoeld om een toevoeging te zijn op hun lessen.

 

Postbezorging in Namibië duurt ongeveer 2 tot 6 weken. Als we zo snel mogelijk beginnen met het maken en versturen van kaarten, kunnen deze binnenkort aan de kinderen uitgedeeld worden.

 

Aanvullende benodigdheden voor deze kinderen kun je terugvinden op de website van Philadelphia. Gaat je voorkeur echter uit naar het geven van een gift, dan kan dat natuurlijk ook. Deze optie vind je hier.

 

Heel hartelijk bedankt aan iedereen die meedoet.

 

Sandie van der Graaf

Heb je hobbyproducten die je niet meer gebruikt en wil je deze doneren aan een goed doel, neem dan contact met me op via de contactformulier.

Auteursrechten © Alle rechten voorbehouden

Rechtspersoon: S.J.B. van der Graaf

KvK-nummer: 67017754

Btw-nummer: NL501740065B01

BANK